Zoom sur le poussoir de la porte d'entrée en vitrine de l'agence 48 VERNEUIL

THE AGENCY

Christophe Antunes created his agency in 2019, which he facetiously named DADDY SAID NO. In 2021 he renamed it with his own name and opened an office at 48 rue de Verneuil in Paris. The agency thus affirms the vision and proposal of its founder:  free places that celebrate both the common and the singular, drawing the contours of spaces of plenitude,  serenity  and  freedom.

VISION

The walls we erect must protect without enclosing or dividing. The interior must allow everyone to be themselves while including the singular, the dreamers, the “different”.

The walls we erect must protect without enclosing or dividing. The interior must allow everyone to be themselves while including the singular, the dreamers, the “different”.

Walls that protect without enclosing or dividing. The interior must allow everyone to be themselves.

Concerned about well-being for all, Christophe Antunes imagines spaces as free, serene and oxygenated cocoons. It challenges orthogonal planning and draws visual vanishing points to create the perception of depths through space.

In his quest for fullness, Christophe Antunes celebrates the union of matter & the human by systematically and symbolically summoning the organic & the mineral. All elements are welcome to make for a ground where we can set roots. 

By combining his singular approach to space with natural or man-made materials, Christophe combines architecture with nature. Together wood, stone, ingenious man-made materials, and simple ornamentation are self-sufficient. 

Aim for elsewhere while honoring where you come from. His vision is the anchoring of simple aesthetics applied to places where the gaze must reach as far as possible. This alliance between horizon, nature and artefact is the signature of Christophe Antunes.

PROPOSAL

We like to create cohesive places for today’s nomads, meeting points where family, groups, friends can regroup and build a soothing, welcoming, inclusive, and open space for all. 

The agency works on (re)modeling projects, in both newbuild and renovation projects, in the city, in the countryside or at the sea, in both France and abroad, in private places as well as public establishments.

Partitioning spaces yet erasing barriers, inviting the outdoors in, CHRISTOPHE ANTUNES seeks to reconcile nature, architecture, and every person in simple yet poetic aesthetics. This singular perspective towards design, be it of spaces, furniture or objects, places freedom and inclusion at the heart of the creation process.  

Togetherness must not erase individual singularity. CHRISTOPHE ANTUNES’ creations aim to propose interiors which can be freely appropriated by those inside them. Strong statements may sometimes be found nestling but often hidden behind a sfumato, a mist, like a veil.

CHRISTOPHE ANTUNES is set to create spaces of openness through knocking walls open onto views, through the drawing of obliques and suspended lines. He also calls on nature within his creations and hijacks perception to enhance the feeling of spaciousness, widen and deepen the visual range, propel residents into an augmented dimension, in a space of well-being, with views over a caring and inclusive world.  


CHRISTOPHE ANTUNES: where architectural lines & “suspended” design defy spatial constraints and form capsules of freedom & fullness for the people inside them.

 

PRINCIPLES

CORE VALUES

FREEDOM

Places like capsules of freedom. Designing aimed at emancipating and opening up spaces: aesthetic and graphic statements aimed towards the feeling of spaciousness, lightness and unobstructedness.

COEXISTENCE

A designing process aimed towards the celebration and combination of origins, those of beings and materials, all originated from the Earth.

BALANCE

Measured design free of artifice and gratuitous ornamentation, aimed at providing ground for setting roots.

 

AESTHETIC PROCESS

LINE

to open up space, ease movement, defy constraints

HIJACKING

to blur the boundaries and expand the perception of space, to extend the horizon, to invite the outside inside, the organic and the mineral, to fool the eye

COMPOSITION

to get back to basics, recreate an anchorage between organic and mineral, between artefacts and raw material, between buildings and us